بد نیست کمی هم در مورد سیستم جدید گوگل یعنی کروم بدانیم...!
برخی تصور می کنند با یک مرورگر پیشرفته روبرو هستند. اما بیایید کمی شفاف تر صحبت کنیم.مروگر کروم را با سیستم عامل کروم اشتباه نکنید. اینها دو چیز متفاوت هستند. مرورگر کروم ابزاری برای وبگردی است که با سرعت بالا و امنیت خوب کاربران حرفه ای زیادی را به سوی خودش جلب کرده است. اما سیستم عامل کروم موضوع اصلی این مطلب و یک سیستم عامل ( مانند ویندوز / لینوکس و... ) است. البته روی سیستم عامل کروم هم مرورگر کروم به عنوان ابزاری برای دیدن صفحات وب وجود دارد اما نباید این دو را با هم یکی فرض کنید. نام هر دو کروم است اما یکی سیستم عامل است و دیگری مرورگر.
سیستم عامل کروم با سیستم عامل های فعلی تفاوت های بنیادینی دارد. چه در طراحی اش و چه در تجربه ای که در کار کردن با آن خواهید داشت. در تصویر پایین می توانید به تفاوت های ساختاری کروم با بقیه سیستم عامل ها نگاهی بیاندازید.
با گسترش روز افزون اینترنت و بالارفتن سرعت دسترسی روز به روز استفاده کاربران از اینترنت بیشتر شده و آنها کمتر سراغ نرم افزارهای سیستم عاملی میروند. به خودتان نگاه کنید. تصور کنید یک هفته اینترنت ندارید. چه کاری با کامپیوترتان انجام میدهید؟ می بینید که کاربرد سیستم عامل شما و نرم افزارهایش در مقایسه با چند سال قبل بسیار کمتر شده است و حالا اغلب کارها را در اینترنت انجام میدهید.
شما در اینترنت با دوستانتان ارتباط برقرار می کنید. مطالب جدید یاد میگیرید و از نرم افزارهای مبتنی بر وب استفاده می کنید. ممکن است جزو کسانی باشید که هم اکنون استفاده از Google Docs را به استفاده از مجموعه آفیس مایکروسافت ترجیح می دهند و به جای نگهداری فایل ها در پوشه My Documents از دراپ باکس استفاده می کنند. دنیا در حال حرکت به این سو است.
به سرعت خط اینترنت خودتان در ایران نگاه نکنید. یکی از دلایلی که ما کاربران ایرانی کمتر سراغ نرم افزارهای مبتنی بر وب رفته ایم عدم دسترسی به اینترنت مناسب بوده است. اگر به اینترنت درست و حسابی دسترسی داشتید آن وقت معنی این سیستم عامل به طور کامل برایتان عوض میشد. اما این دلیل نمیشود که در موردش چیزی ندانید و امتحانش نکنید.
سیستم عامل کروم نگاهی به آینده است و آمده که همه چیز را تحت وب نگهداری کند. با نصب آن مفهوم نرم افزارها عوض میشود. تمام برنامه های روی کروم نرم افزارهای تحت وب هستند. و اطلاعات شما در حساب کاربری تان در گوگل نگهداری میشود. بنابراین می توانید از پشت هر کامپیوتری به سیستم عامل خودتان وارد شوید و تمام نرم افزارها، اطلاعات و تنظمیات خودتان را داشته باشید.
از طرف دیگر چون این سیستم عامل برای وب بهینه سازی شده می توانید انتظار سرعت بهتری هنگام کار داشته باشید. مرورگر کروم روی سیستم عامل کروم سرعت بالاتری نسبت به مرورگر شما روی سیستم عامل ویندوز خواهد داشت. یک بار دیگر عکس معماری سیستم عامل را نگاه کنید، در سیستم عامل جدید ابزارهای وب دسترسی مستقیم تری به سخت افزارها دارند.
حالا بیایید با هم ببینیم که در کروم باید منتظر چه تجربیات جدیدی باشیم؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.
نصب بسیار سریع: در این سیستم عامل تقریبا تمام کارهای شما در وب انجام میشود. در دمویی که گوگل دیروز نشان داد برای نصب این سیستم عامل روی کامپیوتر تنها چهار مرحله سریع نیاز است. شما به اکانت گوگل تان وارد می شوید، ارتباط اینترنتی را برقرار می کنید، یک عکس از خوتان میگیرید(یا در صورت تمایل نمی گیرید) و کار با سیستم عامل را شروع می کنید. به همین راحتی.
ارتباط از پیش اماده با اپراتور موبایل: خوب است بدانید برای کار با سیستم عامل کروم لازم نیست همیشه آنلاین باشید. تقریبا تمام اپلیکیشن های شما قادر اند به صورت افلاین هم کار کنند و هنگام اتصال مجدد به اینترنت اطلاعات جدید را به روز رسانی می کنند. اما این سیستم عامل امکان ارتباط با اپراتورهای موبایل نسل سوم را هم دارا است تا تقریبا همه جا اینترنت داشته باشید. (باز هم نه در ایران)
چند کاربر برای یک سیستم عامل: یکی از مشکلات سیستم عامل ها مشکلات امنیتی و دردسرهایی است که استفاده چند کاربره به همراه دارد. در کروم به راحتی می توانید به دوستتان اجازه دهید از کامیپوتر شما استفاده کند. هر کسی با اکانت خودش به سیستم عامل وارد میشود و دردسرهای قبلی وجود ندارد. بهتر از آن می توانید حالت کاربر مهمان را فعال کنید در چنین حالتی مرورگر مهمان به صورت Incognito اجرا میشود و هیچ اطلاعاتی از او روی کامپیوتر شما ذخیره نمیشود.
امنیت ساده و اپدیت سریع: سیستم عامل کروم برگ های برنده زیادی دارد و در بخش امنیت هم مشکلات زیادی را حل کرده است. اطلاعات شما به صورت رمزنگاری شده روی کامیپوتر ذخیره می شود. پلاگین ها به صورت Sand-Box اجرا میشوند تا نتوانند نرم افزارهای دیگر را آلوده کنند، این سیستم عامل به گونه ای طراحی شده که تمام تغییرات روی کامپیوتر را در سطح سخت افزاری زیر نظر بگیرد. یک پشتیبان از تمام تنظیمات کاربر به صورت خودکار تهیه و نگهداری میشود و کروم با بروز هر تغییری به شما هشدار میدهد. از طرف دیگر چون سیستم عامل و نرم افزارهایش مبتنی بر وب هستند نیازی به نگرانی جهت اپدیت های سریع امنیتی ندارید چون نرم افزارها خود به خود و در لحظه به روز می شوند. فروشگاه تحت وب کروم هم به شما کمک می کند تا امن ترین انتخاب ها را داشته باشید.
Citrix Receiver : گوگل با شرکت Citrix یک قرارداد همکاری امضا کرده تا نرم افزارهایی که برای سیستم عامل های فعلی وجود دارند را تبدیل به سرویس های کروم بکند. این نرم افزار به کاربران اجازه میدهد نرم افزارهای سیستم عاملی فعلی مانند اکسل مایکروسافت را روی سیستم عامل کروم بیاورند. گوگل و شرکت سیتریکس تلاش می کنند با این کار سرعت رشد این سیستم عامل را افزایش دهند
سرعت بالای سیستم عامل: یک کامپیوتر جدید با یک سیستم عامل تازه خریده اید و از سرعت اش خوشحالید. اما همه می دانیم سرعت سیستم عامل با گذشت زمان، نصب نرم افزارهای مختلف و اضافه کردن حجم زیادی فایل، کند می شود و به جایی میرسد که حسابی اعصاب ما را به هم میریزد. این هم یکی از جاهایی است که کروم حرف زیادی برای گفتن دارد. به طور کلی این سیستم عامل بسیار سریع است. اما خبر بهتر این است که گوگل میگوید سیستم عامل اش با گذشت زمان به جای کند شدن سریع تر هم میشود. چون بیشتر تعاملات مبتنی بر وب است شاهد کندی نخواهید بود و گوگل هم می گوید به روز رسانی های سیستم عامل که هر چند هفته یک بار انجام میشود باعث افزایش سرعت میشود.
کروم هرچند هنوز در قدم های اول است اما اگر یک محاسبه بکنید متوجه میشوید که پتانسیل فوق العاده ای برای تبدیل شدن به یک سیستم عامل فراگیر دارد. هر چند حتما فهمیده اید در حال حاضر برای لذت بردن از این سیستم عامل که شاید آینده تمام سیستم عامل ها باشد نیاز به اینترنت پرسرعت (واقعی) و نسل های جدید شبکه های تلفن همراه دارید که هیچ کدام اش فعلا در ایران فراهم نیست. سرعت پیشرفت جهان بسیار زیاد است. تا به حال در اینترنت عقب بوده ایم اما ممکن است تا چند سال دیگر در دسترسی به سیستم عامل هم عقب باشیم. بهتر است هر چه زودتر مشکلات مان را حل کنیم.